Recepty > moučníky a dezerty > české buchty
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 1 vejce, 50g másla, 250 ml mléka, 1 lžička citronové šťávy, 50-60g cukru, 1 vanilkový cukr, polovina sáčku sušeného droždí nebo 1/2 kostičky čerstvého, špetka soli
Náplň: povidla, tvaroh, jablečná nebo hrušková náplň, borůvky, višně s cukrem
rozehřáté máslo na potírání
Recept na přípravu:
Zaděláme kynuté těsto, které na teplém místě necháme kynout tak dlouho, až zdvojnásobí objem. Mezitím těsto 2x prohněteme, abychom do něj vmíchali vzduch. Vykynuté těsta rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vytvoříme placičky, které plníme libovolnou náplní a uzavřeme. Buchty pomažeme ze všech stran rozpuštěným máslem a poklademe vedle sebe do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které umístíme na dno misku s vodou a pečeme.
Další recepty:
Tříbarevný jablečný koláč - nejprve si připravíme jablečnou náplň...
Dort Sacher s meruňkovou marmeládou.
Bramborová buchta - ohřejeme trochu mléka...
Havana dort s oříškovou směsí.
Tvarohové šátečky vám přejí dobrou chuť..
Sypaný koláč s jablky připravíme z nastrouhaných jablek.
Ovocný dort z různých druhů ovoce.
Rohlíky ze špaldové mouky pečené v troubě.
Koláč s tvarohem a rozinkami.
Tvarohová žemlovka - rohlíky rozkrájíme na plátky...
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou.
Housky z kvásku
Dobrou chuť vám přeje recept české buchty.