Recepty > moučníky a dezerty > české buchty s povidly
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg hladké mouky, 200 g rozpuštěného másla, 2 vaječné žloutky, 200 g cukru, 40 g droždí, 500 ml mléka, máslo na potření upečených buchet, sůl, povidla, cukr na posypání
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme kvásek (z teplého mléka, lžíce cukru a rozdrobeného droždí, posypeme hladkou moukou a necháme vykynout). Poté nasypeme do velké mísy mouku a přidáme špetku soli, cukr, vlijeme dva žloutky rozmíchané 500 ml mléka, rozpuštěné máslo a nakonec vzešlý kvásek. Vše důkladně promícháme a vypracujeme středně tuhé těsto, které necháme zhruba hodinu kynout. Z nakynutého těsta tvoříme kuličky, ze kterých poté prsty uděláme placičku. Doprostřed vložíme trochu povidel, která důkladně zabalíme do těsta. Buchty klademe vedle sebe do pekáčku, každou buchtu potřeme ze všech stran máslem, aby se nám neslepily a necháme je ještě chvilku kynout v pekáčku. Nakonec buchty upečeme v troubě vyhřáté na teplotu 220 °C po dobu 20 až 30 minut. Upečené buchty můžeme ještě potřít máslem, aby se leskly, necháme vychladnout a pocukrujeme.
Další recepty:
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Buchta s tvarohem - malými kousky.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Borůvkový trhanec dochutí borůvkový rozvar.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
České buchty ze dvou těst.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Tiramisu po česku posypeme kakaem a podáváme.
Americká buchta z jablek a ořechů.
Sypaný koláč s jablky vychladne a pak ho nakrájíme.
Tiramisu po česku s tvarohem
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm české buchty s povidly.