Recepty > polévky > česnečka bez vaření
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
česnek, majoránka, 1 lžíce olivového oleje, strouhaný sýr, šunka, voda z vařených brambor, opečený chleba
Recept na přípravu:
Když vaříme brambory, můžeme vodu z jejich vaření použít pro přípravu česnečky bez vaření. Do hrnce nalijeme lžíci olivového oleje, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a šunku nakrájenou na nudličky a zalijeme vařící vodou z brambor a česnečka je hotová. Zvlášť do misky vložíme na oleji opečené kostičky chleba a zasypeme strouhaným sýrem. Nedáváme přímo do polévky, protože než se sní, tak se chleba rozmočí. Každý si postupně nabírá sám.
Další recepty:
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Hovězí guláš na červeném víně s vařenou rýží.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Zelňačka s fazolemi a šlehačku.
Silná česnečka do které vmícháme rozmíchané vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Bačovská polévka
Ochutnejte recept česnečka bez vaření.