Recepty > polévky > česnečka do talíře
Suroviny potřebné pro přípravu:
3-4 střední brambory, 2-3 paličky česneku, 20-30 dkg tvrdého sýra, 20-30 dkg šunkového salámu, masox, sůl, pepř, majoránka, granulovaný česnek na dochucení
Recept na přípravu:
Brambory nakrájíme na kostky a vložíme do většího hrnce. Zalijeme vodou a vložíme bujon. Až bude voda vroucí a brambory měkké, prolisujeme všechen česnek do polévky a vaříme 5-7 minut, aby nám síla česneku příliš nevyprchala. Nakonec přidáme majoránku.
Do talířů vložíme trochu strouhaného sýra a trochu nakrájeného salámu a přelijeme horkou polévkou.
Další recepty:
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Bramborová česnečka s česnekem.
Fazolová omáčka
Česnečka do talíře přináší na české talíře svoji chuť.