Recepty > polévky > česnečka plná jáhel
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
jáhly, zeleninový bujón, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 2-3 lžičky majoránky, pepř, polovina lžičky soli
Recept na přípravu:
Jáhly nasypeme do vařící vody s rozpuštěným bujónem. Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a jáhly necháme rozvařit. Když se jáhly rozvaří a polévka je hustá, polévku odstavíme. Do sádla prolisujeme česnek, přidáme sůl a majoránku, důkladně promícháme a přidáme do uvařené polévky rozpustit a je hotovo.
Další recepty:
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dijonské brambory s cibulkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Hlíva ústřičná s těstovinami do kterých hlívu vmícháme.
Polévka z jáhel a hub.
Krémová česnečka
Ochutnejte recept česnečka plná jáhel.