Recepty > polévky > česnečka podomácku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g brambor, 100 g klobásy, 4 stroužky česneku, mletý pepř, mletá červená paprika, 1 lžíce sádla, pažitka, vývar
Recept na přípravu:
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Část brambor rozmačkáme vidličkou, přidáme rozetřený česnek, mletý pepř a papriku a promícháme. Přidáme zbytek brambor, na kostičky nakrájenou klobásu, zalijeme horkým vývarem, přidáme sádlo, podle chuti osolíme a ještě chvilku povaříme. Česnečku podáváme posypanou nadrobno pokrájenou pažitkou.
Další recepty:
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dijonské brambory s cibulkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Hlíva ústřičná s těstovinami do kterých hlívu vmícháme.
Studená rajská polévka ochucená lístky bazalky.
Krémová česnečka
Ochutnejte recept česnečka podomácku.