Recepty > polévky > česnečka s bílou jíškou
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce oleje, 3 lžíce hrubé mouky, 2 bílky, 1,3 litru vody, česnek, polévkové koření, majoránka, mletý pepř, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Hrubou mouku osmažte na rozehřátém oleji, sejměte z plotýnky, vmíchejte bílky a míchejte na malém plaménku, až se bílky srazí a spojí s moukou v malé hrudky. Bílkovou jíšku zalijte vodou, osolte, přidejte pepř, rozemletou majoránku, přiveďte do varu a vařte 10 minut za občasného zamíchání. Polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte polévkové koření a rozetřený česnek a při podávání posypte jemně nakrájenou pažitkou.
Další recepty:
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Kuřecí kousky s nivou které chuťově doladí nízkotučná smetana.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Bílá bramborová česnečka
Česnečka s bílou jíškou má své chuťové kouzlo.