Recepty > polévky > česnečka s hlívou ústřičnou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hlívy ústřičné, 1 lžička sádla nebo oleje, 3 velké syrové brambory, 1 palička česneku, sůl, drcený kmín, majoránka, vývar, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme hlívu ústřičnou nakrájenou na větší kousky, podusíme na rozehřátém sádle nebo oleji, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Poté osolíme, opepříme, přidáme kmín a polovinu stroužků česneku nakrájených na plátky. Před podáváním do polévky prolisujeme druhou část česneku. Porce polévky ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou a majoránkou.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dijonské brambory s cibulkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Hlíva ústřičná s těstovinami do kterých hlívu vmícháme.
Studená rajská polévka ochucená lístky bazalky.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Krémová česnečka
Ochutnejte recept česnečka s hlívou ústřičnou.