Recepty

Recepty > polévky > česnečka s hlívou ústřičnou

Česnečka s hlívou ústřičnou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g hlívy ústřičné, 1 lžička sádla nebo oleje, 3 velké syrové brambory, 1 palička česneku, sůl, drcený kmín, majoránka, vývar, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Do hrnce vložíme hlívu ústřičnou nakrájenou na větší kousky, podusíme na rozehřátém sádle nebo oleji, zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Poté osolíme, opepříme, přidáme kmín a polovinu stroužků česneku nakrájených na plátky. Před podáváním do polévky prolisujeme druhou část česneku. Porce polévky ozdobíme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou a majoránkou.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Česnečka s vajíčkem posypaná ementálem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Dijonské brambory s cibulkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Kuřecí čína s hlívou a rýží.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Hlíva ústřičná s těstovinami do kterých hlívu vmícháme.
Studená rajská polévka ochucená lístky bazalky.
Hrstková polévka zahuštěná jíškou.
Krémová česnečka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept česnečka s hlívou ústřičnou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.