Recepty > polévky > česnečka s krupkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litru vody, 1/2 kostky masoxu, 4 brambory, 40 g krupek, 40 g sádla, 5 stroužků česneku, petrželka, majoránka, sůl
Recept na přípravu:
Vyprané krupky uvaříme doměkka. Scedíme je a zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili masox. Přidáme oloupané a na malé kostky pokrájené syrové brambory a vaříme je do změknutí. Do hotové česnečky vmícháme utřený česnek, petrželku a majoránku.
Další recepty:
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Polévka z rýže
Česnečka s krupkami přináší na talíře svoji chuť.