Recepty > polévky > česnečka s masovou rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 stroužky česneku, 1 cibule, 3 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku, 250 g mletého masa, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z bujónu nebo masoxu, 1 smetana ke šlehání, sůl, pepř, zelená petržel
Postup přípravy:
Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a na rozehřátém másle nebo rostlinném tuku osmahneme dozlatova. Přidáme mleté maso a smažíme, až se z masa začnou tvořit žmolečky. Poté posypeme a ještě krátce osmažíme. Za stálého míchání přilijeme vývar a smetanu, trochu povaříme, osolíme a opepříme. Polévku nalijeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.
Další recepty:
žampionový krém, sýrová polévka, rychlá polévka s krupičkou, pařížská cibulová polévka, kuřecí česnečka, květáková polévka, ruský boršč, česnečka, dršťková polévka, cibulová polévka, čočková polévka, krkonošský boršč, zeleninová dietní polévka, zeleninová polévka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.