Recepty > polévky > česnečka s osmaženým chlebem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 hrnky vody, 6 stroužků česneku, 1 lžíce tuku, sůl, pepř, polévkové koření, 4 vejce, 4 plátky chleba, tuk na smažení
Recept na přípravu:
Vodu s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, polévkovým kořením a tukem přivedeme do varu a chvilku povaříme. Da každého talíře rozklepneme jedno vajíčko, které zalijeme připraveným vývarem s nasekanou petrželkou či pažitkou. Podáváme s osmaženým chlebem, nakrájeným na kostičky.
Další recepty:
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Celerová polévka s vločkami a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Celerová pomazánka kterou ozdobíme petrželkou a jíme.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Houbová česnečka
Ochutnejte recept česnečka s osmaženým chlebem.