Recepty

Recepty > polévky > česnečka s rozkvedlaným vejcem

Česnečka s rozkvedlaným vejcem

Suroviny potřebné pro přípravu:

voda, olej na smažení, jedna cibule, 5 stroužků česneku, majoránka, pórek, 1 vejce, sůl, nové koření, pepř,bobkový list, nakrájený starší chléb

Recept na přípravu:

Na proužky nakrájená cibule se osmahne prudce na oleji, zalije se vodou (cca 1,5 l), přidáme pepř, nové koření a bobkový list, osolíme, přidáme nakrájený pórek a necháme dojít vodu k varu. Následně přidáme utřený česnek, rozkvedlané jedno vejce a majoránku. Než se voda na polévku začne vařit, rozpálí se olej na pánvi a osmahne se na kostičky nakrájený starší chléb. Podáváme spolu s pomazánkou v chlebu.

Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Španělská česnečka se sýrem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Gulášová polévka s bílými fazolemi

Recepty
Motto

Česnečka s rozkvedlaným vejcem má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.