Recepty > polévky > česnečka s vaječnou jíškou a tvarohová pomazánka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.
Recept na přípravu:
Připravíme litr vývaru z bujonové kostky, na lžíci másla zpěníme 4-6 utřených stroužků česneku, zaprášíme 3 dkg polohrubé mouky, osmahneme na světlou jíšku, na ni nalijeme 2 rozkvedlaná vejce a mícháme, až se vytvoří hrudky. Ty zalijeme vlažným vývarem, okořeníme majoránkou, podle chuti dosolíme, povaříme a na talíři pak sypeme sekanou petrželkou.
Na pomazánku vymícháme 1 měkký tvaroh s 2 lžícemi másla, 3 vařenými nakrájenými vejci, 5 utřenými česneky, podle potřeby ředíme mlékem, osolíme. Pomazánku namažeme na krajíce chleba, který přikusujeme k česnečce.
Další recepty:
Španělská omeleta smažená na oleji.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Jahodové čatní ke smaženým masům.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Polévka česnečka
Česnečka s vaječnou jíškou a tvarohová pomazánka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.