Recepty > polévky > česnečka se smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 6 stroužků česneku, 250 ml smetany na vaření, 1 kostka masoxu, sůl, hrst čerstvé natě majoránky nebo petrželky na ozdobení
Recept na přípravu:
Dvě lžíce másla rozpustíme a zpěníme na něm prolisované stroužky česneku, které poté zaprášíme hladkou moukou, aby se vytvořila svetlá jíška. Hotovou jíšku zalijeme vývarem, který jsme si předem připravili z masoxu. Do česnečky přilijeme smetanu a vše necháme zhruba 15 minut povařit. Polévku dosolíme, případně okořeníme,ozdobíme ji čerstvou majoránkou nebo petrželkou podle chuti a podáváme s opraženou houskou.
Další recepty:
Cuketová polévka s rajčaty vše v ní rozmixujeme.
Rajčatová česnečka s prolisovaným česnekem.
Bramboračka na másle se zeleninou.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zapečená rýže s mletým masem a kapustou kterou necháme 10 minut zapéct.
Silná česnečka s vajíčkem a nastrouhaným sýrem.
Cuketová polévka se smetanou posypeme ji osmaženou houskou.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Cuketová polévka se sýrem který vaříme, až se zcela roztaví.
Španělská česnečka
Ochutnejte recept česnečka se smetanou.