Recepty > polévky > česnečka se sýrem a pórkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vody, sůl, 1 pórek, 1 kostka bujonu, 1 lžíce sádla, 1 palička česneku, 1-2 kousky taveného sýra, petrželka, chléb na osmažení
Recept na přípravu:
V pánvi na lžíci sádla osmahneme nakrájený pórek a prolisovaný česnek. Do hrnce dáme vařit vodu, do vody přidáme bujonovou kostku, trochu osolíme, opepříme a přidáme osmahnutý pórek s česnekem. Dlouho nevaříme, jen do změknutí pórku. Na konci varu přidáme tavený sýr, nakrájený na menší kousky a polévku zamícháme. Sýr se v horké polévce rozpustí a přidá jí chuť. Na talíři ozdobíme česnekovou polévku nasekanou zelenou natí a můžeme posypat i opečenými kostkami chleba nebo housky.
Další recepty:
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Gulášová polévka z mletého masa kterou necháme důkladně provařit.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá česnečka se sýrem kterou podáváme s topinkou.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Česnečka se sýrem a šunkou nakrájenou na nudličky.
Studená okurková bulharská polévka tarator chutná s žitným chlebem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Okurková polévka za studena
Česnečka se sýrem a pórkem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.