Recepty > polévky > česnečka se sýrem a vejcem
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 porce: 2 lžíce čerstvé petrželky, 2 lžíce másla, 10 stroužků česneku, l litr hovězího nebo slepičího vývaru, 1 lžička hladké mouky, 4 vejce, 4 lžíce sýru ementál, sůl, mletý černý pepř
Recept na přípravu:
Celé oloupané stroužky česneku opečeme na másle při mírné teplotě, dokud česnek nezměkne, měl by být propečený, ale ne hnědý. Česnek vyndáme z hrnce, jemně rozmačkáme, přidáme mouku, smícháme a vrátíme do hrnce. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a 15 minut pomalu vaříme. Česnečku osolíme a opepříme. Poté do česnečky vklepneme vejce tak, aby zůstala vcelku. Nejlépe do naběračky, kterou ponoříme do polévky. Když jsou vejce uvařená, polévku podáváme. Do každého talíře vložíme jedno vejce, polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Česnečku se sýrem a vejcem ihned podáváme.
Další recepty:
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Vločková polévka s mrkví a bílým jogurtem.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Polévka z rýže
Česnečka se sýrem a vejcem přináší na talíře svoji chuť.