Recepty

Recepty > polévky > česnečka se žloutky z vajec

Česnečka se žloutky z vajec

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 stroužků česneku, 4 rajčata, 1,4 l vody, 2 lžíce oleje, 40g bílé veky, 3 žloutky z čerstvých vajec, pepř, pažitka, sůl

Recept na přípravu:

Česnek rozetřete, zpěňte na oleji, vmíchejte spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, po krátkém podušení je zalijte horkou vodou, doplňte pokrájenou bílou vekou, solí a pepřem a vařte 10 minut, až se veka rozvaří. Polévku rozšlehejte metličkou, sejměte z plotýnky, vmíchejte žloutky rozkvedlané ve třech lžících vody, posypte pokrájenou pažitkou a podávejte.

Další recepty:
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Houbová česnečka s nasekanou pažitkou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Kuřecí kousky s nivou které chuťově doladí nízkotučná smetana.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Bílá bramborová česnečka

Recepty
Motto

Česnečka se žloutky z vajec má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.