Recepty > polévky > česneková čočkovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g čočky, 70 g hladká mouka, 50 g cibule, 40 ml oleje, sůl, 3 stroužky česneku, majoránka, pepř mletý
Recept na přípravu:
Čočku několik hodin před vařením namočíme, aby nabobtnala. Poté vyměníme vodu, čočku dáme vařit a vaříme jí do úplného změknutí. Mezitím si připravíme jíšku. Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do zlatova, zasypeme moukou a krátce orestujeme. K čočce dolijeme vodu, přidáme jíšku. Jíšku řádně rozmícháme vařečkou, či metličkou, aby v polévce nebyly nežádoucí hrudky. Poté přidáme prolisovaný česnek a polévku osolíme. Poté polévku ještě asi 15 minut vaříme. Nakonec polévku dochutímesolí a přidáme majoránku.
Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Smetanová koprová omáčka přikyselená a přislazená.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné dochucená česnekem.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Fazolačka z bílých fazolí
Česneková čočkovka přináší na české talíře svoji chuť.