Recepty

Recepty > polévky > česneková polévka z kuřete

Česneková polévka z kuřete recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kuře, 1 hlavička česneku, sušený drcený česnek, 2 cibule, mletý pepř, sůl, ocet, 2 vaječné žloutky, hladká mouka

Recept na přípravu:

Naporcované kuře dáme vařit do 2,5 litru vody. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 hlavičku nasekaného česneku plus trochu sušeného drceného česneku. Když je maso měkké, vyndáme kuře a maso obereme. Vývar zahustíme hladkou moukou, přidáme trochu octa, pepře, zbytek drceného česneku, obrané maso a povaříme. Vaječné žloutky rozšleháme s trochou vývaru, nalijeme do polévky a již dále nevaříme. Podáváme s chlebem obaleným v rozšlehaném vejci a opečeným.

Další recepty:
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Drůbeží paštika s brusinkami přelitá želatinou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Jihočeská zelnice okyselená octem.
Česneková omáčka

Recepty
Motto

Česneková polévka z kuřete přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.