Recepty > omáčky > česneková svíčková
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg svíčkové, 1 palička česneku, 1 lžíce olivového oleje, polovina skleničky suchého červeného vína, sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Svíčkovou očistíme, omyjeme a odstraníme blány. Maso ostrým nožem nařežeme a do každého naříznutí vložíme polovinu oloupaného stroužku česneku. Zbylý čenesku rozmixujeme spolu s olejem, solí a pepřem, touto směsí svíčkovou natřeme, zabalíme do fólie a odložíme na noc do lednice. Troubu rozehřejeme na 220 °C, vložíme do ní maso na pekáči a když se trochu opeče, stáhneme teplotu na 160 °C. Dopečeme za častého polévání vínem a vznikající šťávou, aby maso nevyschlo.
Další recepty:
Kuře pečené na zelí s brambory jako přílohou.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Smetanová česneková polévka do které přidáme prolisovaný česnek.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Kuře na česneku pečeme v předem vyhřáté troubě.
Mřížkový koláč s tvarohem upečeme dorůžova.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Španělská česneková polévka do talíře vložíme kostičky z osmažené veky.
Tiramisu s tvarohem silně posypeme kakaem.
Česneková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje česneková svíčková na přípravu.