Recepty > vepřové maso > česnekové kapsy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 plátky vepřového masa, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 2 hermelíny, olej, 150 g anglické slaniny, 1 cibule, párátka
Postup přípravy pokrmu:
Oloupané stroužky česneku utřeme se solí. Plátky vepřového masa rozklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme utřeným česnekem. Poté plátky posypeme majoránkou. Hermelíny rozdělíme na poloviny, jednotlivé díly zabalíme do slaniny a nakonec položíme doprostřed plátku masa. Plátky přehrneme přes hermelíny a upevníme párátkem. Na pánvi rozehřejeme olej a zabalené plátky osmahneme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme plátky, na olej vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Poté znovu vložíme masové kapsy, podlijeme trochou vody a pomalu dusíme doměkka. Pokrm podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřová kýta plněná vejci, vepřové kotlety na houbách, játra na cibulce, zapečené vepřové závitky, vepřová krkovice, bramborový salát, vepřové kotlety na paprice, játrová omáčka, marinovaná vepřová kýta, treska s rajčaty, vepřové kotlety na smetaně, marinované vepřové kotlety, ďábelské vepřové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.