Recepty > vepřové maso > česnekové kapsy z vepřového masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 plátky vepřového masa, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, anglická slanina, sýr Hermelín nebo Niva, cibule, olej
Postup přípravy:
Plátky hovězího masa naklepeme, posolíme, popepříme, po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do anglické slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a položíme doprostřed plátku. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a vložíme na rozpálený olej, kde ho osmažíme z obou stran dozlatova. Poté vyjmeme kapsy z pánve a položíme na talíř. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku smažit. Poté přidáme kapsy, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Šťávu popřípadě dochutíme solí, sojovou omáčkou apod.
Česnekové kapsy z vepřového masa podáváme s brambory nebo rýží.
Další recepty:
vepřové plátky na smetaně, řecké brambory, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, vepřo knedlo zelo, zapečené vepřové kotlety, kotlety s hrachovou kaší, zapečená vepřová krkovice, vepřové plátky s mandarinkami, obrácené vepřové řízky, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, domácí klobásy, kuřecí česnekové kapsy
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.