Recepty > kuře > česnekové kuře se sýrem a šlehačkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 50 g másla, 4 stroužky česneku, 200 g eidamu, 1 šlehačka, špetku soli
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na menší porce, osolíme a naskládáme do máslem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut do zlatohněda.
Další jídla:
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Arašídová omáčka pikantní.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí játra v bramboráku podáváme se zeleninovou oblohou.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Bylinkové brambory s rajčaty
Recept na přípravu jídla česnekové kuře se sýrem a šlehačkou přináší na talíř inspiraci.