Recepty > polévky > česnekový elixír s křenem
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny v textu receptu.
Recept na přípravu:
Na masovém mlýnku rozemeleme 4 omyté citrony i s kůrou, 1 větší oloupanou cibuli, 15-20 stroužků česneku a 15 dkg křenu. Dáme do třílitrové láhve, dolijeme litr převařené vody, přidáme půl kg cukru, uzavřeme a necháme 2 týdny stát, občas promícháme. Pak přecedíme přes umělohmotné sítko, dobře vylisujeme a uchováváme v uzavřených lahvích. Popíjíme ráno a večer lžíci. Po využívání musí být šestitýdenní přestávka.
Další recepty:
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Saská soljanka se smetanou.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Hovězí maso s křenem
Česnekový elixír s křenem přináší na české talíře svoji chuť.