Recepty

Recepty > polévky > cezená rybí polévka

Cezená rybí polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg čerstvých ryb, 500 g rajčat, 2 pórky, 2 stroužky česneku, 3 lžíce oleje, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Ryby očistíme, omyjeme a maso nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme. Umyté bílé části pórku nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, pórek dusíme tři minuty, přidáme česnek, rybu a rajčata a vše dusíme deset minut. Vlijeme půl druhého litru vody a vaříme na malém plamínku půl hodiny. Rybí polévku přecedíme přes síto a před podáváním ještě ohřejeme. Můžeme ji podávat s osmaženou houskou a posypanou sýrem a nasekanými bylinkami.

Další recepty:
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Postní polévka chutná i v době půstu.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Krevetová polévka s bazalkou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Rybí karbanátky

Recepty
Motto

Cezená rybí polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.