Recepty > vepřové maso > chalupářský guláš pod alobalem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg vepřového masa (plecko, krkovice), 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce solamylu, sůl, pepř, 1 kostka masoxu, alobal
Postup přípravy:
Na kostky nakrájené vepřové maso vložíme do pekáče, na něj nakrájíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek, gulášové koření, mletou papriku, solamyl, špetku soli a pepře. Vše zalijeme kostkou masoxu rozmíchanou v 1 litru vody. Nakonec pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předem vyhřáté na 200 °C, kde chalupářský guláš 1,5 hodiny pečeme. Během pečení suroviny v pekáči nemícháme a pekáč neodkrýváme. Nic se nepřipálí.
Chalupářský guláš pečený pod alobalem podáváme s chlebem nebo knedlíkem.
Další recepty:
segedínský guláš, vepřové kotlety, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová pečeně na víně, česneková omáčka z vepřových kostí, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vajíčková tlačenka, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřová plec s párkem a okurkou, vepřová panenka na víně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.