Recepty > polévky > chalupnická polévka z podmáslí
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 dl podmáslí, sůl, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce krupice, 2 vejce, 1 lžíce másla, polévkové koření, 6 dl vody, 4 plátky veky, 1 lžíce másla, 80 g strouhaného tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Do vroucí vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí, ve kterém jsme předtím rozmíchali hladkou mouku a krupici. Povaříme, přidáme syrové máslo, dochutíme polévkovým kořením a podle potřeby osolíme.
Do každé porce hotové polévky vkládáme polovinu vařeného vejce nakrájeného na kousky. Plátky veky rozkrojíme šikmým řezem na dvě stejné poloviny, potřeme je máslem a zasypeme strouhaným sýrem připravené toastíky zapečené v troubě a teplé podáváme k polévce.
Další recepty:
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Koprová omáčka z podmáslí a smetanou.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Polévka z podmáslí
Chalupnická polévka z podmáslí přináší na české talíře svoji chuť.