Recepty > kuře > chléb pita s kuřecí směsí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
6 kuřecích steheních řízků, 1 větší cibule, koření dle chutí (paprika, pepř, steakové koření, sojová omáčka), pita chleba (placky mexikána atd.), olej
Postup přípravy:
Maso den předem naložíme do oleje s kořením. Druhý den rozpálíme pánvičku, na které osmahneme maso, následně přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a přikrejeme pokličkou. Dusíme cca 10 minut, následně stáhneme teplotu na polovinu, odstraníme pokličku a necháme ještě chvilku smažit.
Troubu si necháme vyhřát na 200 °C a chléb pita necháme 4 minuty prozpéct. Po vyjmutí z trouby chleba z 3/4 rozřízneme a naplníme kuřecí směsí.
Další jídla:
Kuřecí řízky v česnekovém těstíčku usmažíme na rozehřátém oleji.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou překryjeme při pečení alobalem.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Sýrová polévka se zeleninou ozdobená zelenou petrželkou.
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pečené kuře na bílém víně s vařenými či jinak upravenými brambory.
Chléb z kvásku pečeme v troubě.
Pilaf s kuřecím masem
Recept, podle kterého je hračka připravit chléb pita s kuřecí směsí.