Recepty > moučníky a dezerty > chléb s fenyklem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg hladké pšeničné mouky, 4 lžičky kmínu, 1/2 lžičky fenyklu, 1 lžička soli, 30 g droždí, 3 sklenice vlažné vody, 2 vařené brambory (150-200 g)
Recept na přípravu:
Nahřátou mouku promísíme se 2 lžičkami, kmínu, soli a fenyklem. Ze 2 dl vlažné vody, droždí, malého množství mouky si připravíme kvásek.
K mouce s kořením přidáme 2 nastrouhané brambory, 2 sklenice vlažné vody, kvásek a zaděláme těsto.
Dobře je propracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme 1-2 hodiny kynout. Potom znovu prohněteme a vytvoříme 2 bochánky nebo 2 šišky, položíme na plech dobře vysypaný moukou a ještě necháme asi 1/2 hodiny kynout.
Chléb potřeme vodou, posypeme kmínem a vložíme do horké trouby. Po 15 minutách teplotu zmírníme a chléb asi 30 minut dopékáme. Během pečení jej můžeme ještě potřít vlažnou vodou, aby se leskl.
Další recepty:
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Chléb s podmáslím upečeme.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Koprová omáčka z podmáslí do které přilijeme smetanu.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Žitný chléb z kvásku
Chléb s fenyklem vykouzlí na stole lahodnou chuť.