Recepty > moučníky a dezerty > chléb s pikantní náplní
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hladké mouky, 20 g droždí, 250 ml mléka, 10 g soli, půl lžičky cukru, 600 g cibule, 200 g tvrdého strouhaného sýra, 150 g měkkého salámu, 2 žloutky, 150 ml kysané smetany, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, drcená majoránka, mletá sladká paprika dle chuti, voda na potření, tuk na vymazání
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme náplň - kolečka cibule osmahneme na oleji, cibuli vezmeme z oleje a necháme okapat. K vychladlé a okapané cibuli přidáme drobné kostičky salámu, strouhaný sýr, smetanu, solamyl, žloutky, dle chuti sůl, pepř, majoránku a papriku. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, které rozválíme na velikost menšího pekáče. První díl vložíme do vymzaného pekáče, na něj rozprostřeme připravenou náplň a přikryjeme druhým dílem. Necháme 30 minut odpočinout, povrch potřeme vodou a pečeme v předem vyhřaté troubě dozlatova. Během pečení potíráme vodou.
Další recepty:
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chléb s podmáslím upečeme.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Žitný chléb z kvásku
Chléb s pikantní náplní vykouzlí na stole lahodnou chuť.