Recepty > moučníky a dezerty > chléb s podmáslím
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 ml podmáslí, 500 g pšeničné hladké moulky, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1 lžička sušeného droždí
Recept na přípravu:
Mouku prosejeme, přidáme sůl, kmín, droždí, ocet. Podmáslím zaděláme těsto. Necháme vykynout a upečeme.
Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Koprová omáčka z podmáslí do které přilijeme smetanu.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Žitný chléb z kvásku
Chléb s podmáslím vykouzlí na stole lahodnou chuť.