Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > chléb s uzeným masem

Chléb s uzeným masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hladké mouky, 20 g droždí, 250 ml mléka, 10 g soli, polovina lžičky cukru, 300 g uzeného masa vcelku

Recept na přípravu:

Z mouky, rozdrobeného droždí, mléka a cukru připravíme kvásek. Necháme 30 minut kynout, přidáme zbylou mouku, mléko, súl a těsto dobře propracujeme. Necháme 60 minut kynout. Pak z těsta vytvarujeme bochánek a necháme dalších 10 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozválíme na 1 cm silnou placku, na kterou položíme uzené maso. Dobře zabalíme a přesuneme na vymazaný plech. Necháme 30 minut kynout, potřeme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova. Během pečení průběžně potíráme vodou.

Další recepty:
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Chléb s podmáslím upečeme.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Žitný chléb z kvásku

Recepty
Motto

Chléb s uzeným masem vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.