Recepty > moučníky a dezerty > chléb se zapečeným párkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1000g hladké pšeničné mouky, 40 g droždí, 500 ml mléka, 20 g soli, 1 kostka cukru, 400 g párků, tuk na vymazání a voda na potření
Recept na přípravu:
Z 200 g mouky, rozdrobeného droždí, 200 ml vlažného mléka a cukru si připravíme kvásek. Necháme 30 minut vykynout, přidáme zbylou mouku, mléko a sůl a těsto dobře propracujeme. Necháme 60 minut kynout. Pak těsto rozdělíme a vytvarujeme dva bochánky a necháme dalších 10 minut odpočinout. Z každého bochánku rozválíme asi 1 cm silnou placku, na ni rozložíme párky a dvakrát je obalíme chlebovým těstem. Naplněné chleby přesuneme na vymazaný plech a necháme 30 minut kynout. Před pečením potřeme povrch vodou a propíchneme. Pečeme v předem vyhřáté troubě v páře a to dozlatova.
Další recepty:
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Chléb s podmáslím upečeme.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Ďábelské topinky posypeme sýrem.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Knedlíčky z droždí zaváříme 5-8 minut.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Kvásek z droždí necháme odležet.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Žitný chléb z kvásku
Chléb se zapečeným párkem vykouzlí na stole lahodnou chuť.