Recepty > moučníky a dezerty > chléb ve vajíčku
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 vajec, 8 krajíců chleba (16 půlek), 4 lžíce mléka, 1 lžíce strouhanky, sůl, olej
plnotučná nebo kremžská hořčice, cibule, zelenina na ozdobu
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme s mlékem a solí a zahustíme hodně plnou lžící strouhanky. Půlkrajíčky chleba namáčíme ve vaječné směsi a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Ozdobíme podle chuti, například pomazat hořčicí a přidat pokrájenou cibuli, papriku, rajče a okurku).
Další recepty:
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Jablkové knedlíky vložíme vařit do osolené vody.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Ovesné lívanečky
Chléb ve vajíčku vykouzlí v ústech lahodnou chuť.