Recepty > omáčky > chlebová omáčka
Suroviny potřebné pro přípravu:
70 g tvrdého chleba, 3O g cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička polévkového koření, 30 g slaniny, 1 a 1/2 l hovězího vývaru, trochu majoránky, kmínu, na špičku nože zázvoru, 1/4 lžičky sladké papriky, sůl
Jak připravit tento recept:
Na vyškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozkrájený česnek, papriku, kmín a rozlámaný starší chléb. Vše zalijeme půl litrem horkého hovězího vývaru a 10 minut povaříme. Pak rozvařený chléb propasírujeme, omáčku osolíme, zalijeme 100 ml vývaru a povaříme do zahoustlé omáčky. Ochutíme polévkovým kořením, zázvorem, majoránkou a podle chuti přisolíme. Omáčka chutná k vařenému hovězímu masu s brambory a s červenou řepou.
Další recepty:
Koprová omáčka z mléka zahuštěná moukou.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Chilli con carne s vyloupanou kukuřicí.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Hovězí zadní guláš nakonec dochutíme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Kuřecí perkelt můžeme ozdobit šlehačkou.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Maďarský kuřecí perkelt s haluškami.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Hovězí guláš z kližky
Dozvíte se zde, jak se připravuje chlebová omáčka a recept na přípravu.