Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > chlebová omeleta

Chlebová omeleta

Suroviny potřebné pro přípravu:

Množství na 1 porci: 1 silnější krajíc tvrdšího chleba, kousek uzeniny (měkký salám, špekáček, párek...), 1/2 menší cibule, 2 vejce, sádlo nebo olej, mletý pepř, sůl, pažitka

Recept na přípravu:

Na rozpáleném sádle nebo oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a salám, přidáme na kostičky nakrájený chleba a chvilku opečeme. Poté zalijeme rozšlehanými vejci, opepříme, osolíme, posypeme nasekanou pažitkou a upečeme omeletu.
Chlebovou omeletu podáváme obloženou čerstvou zeleninou.

Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Kakaová buchta pečená na plechu.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Tvarohové knedlíky plněné jahodami podáváme sypané strouhaným tvarohem.
Langoše bez kynutí potřeme kečupem.
Omeleta bílková upečená v troubě.
Jogurtové těsto na langoše smažíme z obou stran.
Jablkové knedlíky vložíme vařit do osolené vody.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Španělská omeleta z bílků

Recepty
Motto

Chlebová omeleta vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.