Recepty > polévky > chlebová polévka s jablky
Suroviny potřebné pro přípravu:
bílý chléb, vejce, olivový olej, česnek, citron, vlašské ořechy, jablka, sůl
Recept na přípravu:
Chléb nakrájíme a krajíce namočíme do vody. Česnek s vejcem rozmixujeme v mixéru. Pomalu přiléváme olivový olej, až se vše spojí. Z chleba vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme do mixéru společně s citronovou šťávou a solí. Mixujeme a přiléváme vodu abychom dosáhli požadované hustoty polévky. Polévku servírujeme do misek a před podáváním ji posypeme strouhanými jablky a drcenými vlašskými ořechy.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Celestýnské nudle do polévky do kterých můžeme vmíchat trochu petrželové natě.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Houbová omáčka k masu chutná s houskovým knedlíkem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Pohanková polévka se zeleninou a vejcem.
Originální italský recept na Minestrone kterou posypeme sýrem.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme smetanu.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Chlebová polévka recept
Chlebová polévka s jablky má své chuťové kouzlo.