Recepty > polévky > chlebová polévka s kuřecím masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru kuřecího vývaru, 300 g vařeného kuřecího masa (bez kostí), 3 krajíce krájeného chleba bez kůrky, 1 větší mrkev, 2 cibule, 100 g výhonků mladé cibule, 1 lžíce oleje, sůl, Glutasol, 1 lžička cukru
Recept na přípravu:
Do vývaru z kuřat přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky, na jemno nakrájenou cibuli a přesekané výhonky mladé cibule. Lehce povaříme a vzniklou pěnu odstraníme. Přidáme sůl, cukr, Glutasol a kuřecí maso nakrájené na slabé nudličky. Mezitím na pánvi s olejem osmažíme na kostky nakrájený chléb a dáme do větší misky. Polévku nalijeme do misek. Opečený chléb si bere každý sám z misky.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Celerová pomazánka kterou ozdobíme petrželkou a jíme.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Houbová česnečka
Ochutnejte recept chlebová polévka s kuřecím masem.