Recepty > polévky > chlebová polévka se slaninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 dkg chleba (i s kůrkou), 15 dkg slaniny, 2 dl smetany, 2 kostičky drůbežího bujonu, 3 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, mletý kmín, olej, nať petržele
Recept na přípravu:
Do hrnce nalijeme trochu oleje, na kterém opečeme slaninu nakrájenou na kostičky a cibuli a česnek také na kostičky. Zalijeme vroucí vodou, ve které jsme rozmíchali bujón. Chleba nakrájíme na menší kostky a přidáme do polévky, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme asi 20 minut. Vejce rozkvedláme v hrnečku a nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Nakonec přidáme smetanu a nasekanou petržel.
Další recepty:
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Smetanová celerová polévka kterou dochutíme kostičkami nakrájené osmažené housky.
Polévka z celeru se smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží nebo bramborovým knedlíkem.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Hrachová polévka
Chlebová polévka se slaninou přináší na české talíře svoji chuť.