Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > chlebové bochánky ke guláši

Chlebové bochánky ke guláši

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 malé odměrky soli (odměrka k pekárně), 350ml vlažného mléka, 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 600g pšeničné chlebové mouky, 1 velká odměrka kmínu, 2,5 malé odměrky sušeného droždí

Recept na přípravu:

Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsány a spustíme program Těsto.
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na 4-6 dílů. Uděláme bochánky, dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme přikryté utěrkou na plechu kynout. Mezitím si zapneme troubu na 180°C.
Pak bochánky potřeme vlažnou slanou vodou a pečeme v předehřáté troubě. Během pečení bochánky touto vodou ještě jednou potřeme a pak ještě po vyndání z trouby. Chlebíky necháme na mřížce vychladnout.

Další recepty:
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Kmínový chléb z domácí pekárny

Recepty
Motto

Chlebové bochánky ke guláši vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.