Suroviny potřebné pro přípravu:
Jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte přímo v receptu dole.
Recept na přípravu:
Dvě červené řepy uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Tři čtvrtě litru kysané smetany nebo bílého jogurtu našleháme s 2 deci láku z okurek a vmícháme nastrouhanou řepu, přidáme větší nakrájenou nakládanou okurku a malou salátovou okurku, rovněž nakrájenou, někde přidávají i nakrájené ředkvičky. Pak vmícháme asi 10 dkg předem vařeného nebo upečeného telecího masa, nadrobno nakrájeného, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme sekanou pažitkou a koprem. Na talíři ještě ozdobíme kolečky natvrdo vařených vajec.
Další recepty:
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Bouillabaisse z plodů moře.
Bramboračka s párkem dochutíme ji několika kapkami octa.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Červený boršč se zakysanou smetanou.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Houbové knedlíčky do polévky se strouhankou a sněhem.
Silná česnečka do které přidáme rozmíchané vajíčko se sýrem.
Boršč z hovězího masa
Chlodnik přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.