Recepty > polévky > chlodnik z červené řepy
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 kg mladé natě z červené řepy, 400g salátové okurky, 200g ředkvičky, 50g pažitky, 50g kopru, 1,5 litru kyselého mléka, 300 ml zakysané smetany, 1 vejce, 50g hořčice, sůl, mletý pepř, cukr
Recept na přípravu:
Vejce uvařte natvrdo a oloupejte, nať z řepy nakrájejte, okurky a ředkvičky nastrouhejte, pažitku a kopr nasekejte. Nať uvařte v troše vody a nechte vychladnout. Mléko rozmíchejte se smetanou a přimíchejte k nati. Přidejte okurky, ředkvičky, pažitku a kopr. Zamíchejte, ochuťte hořčicí, cukrem a opepřete. Vejce nakrájené na kousky dejte do talířů a zalijte studenou polévkou.
Další recepty:
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Smetanová žampionová polévka kterou ozdobíme ozdobíme zelenou částí jarních cibulek.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Fíkové vánoční cukroví protlačujeme nástavcem.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Rybí placičky připravíme z file.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Polský chlodnik
Chlodnik z červené řepy má své kouzlo.