Recepty > polévky > chlupatá chundelka
Suroviny potřebné pro přípravu:
3-4 brambory, hrubá mouka (polovinu hmotnosti oloupaných brambor), 2 vejce, 1 kostka slepičího bujónu, 1 cibule, 1 lžíce másla, sůl, mletý pepř, 250 ml mléka, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Do hrnce dáme vařit litr osolené vody s bujónem. Z nastrouhaných syrových brambor, mouky a jednoho vejce umícháme těstíčko. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a zavařujeme je do vařící vody. Pak vmícháme rozšlehané druhé vejce, špetku pepře, cibuli pokrájenou nadrobno osmaženou na másle a chvíli povaříme. Vlijeme do polévky horké mléko a vmícháme posekanou zelenou petrželku. Nakonec podle chuti dosolíme.
Další recepty:
Staročeská bramboračka se žloutky.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Kapustová polévka z vývaru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Svíčková z králíka halali zelenina.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Chlupaté knedlíky z cukety
Chlupatá chundelka přináší na talíře svoji chuť.