Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > chrástí

Chrástí

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 bílků, 400g cukru krystal, 150g nasekaných vlašských ořechů, 150g rozinek, 5-6 rohlíků (čerstvé nebo i z předešlého dne)

Recept na přípravu:

Rozinky nakrájíme, rohlíky nakrájíme na drobné kostičky. Z bílků a cukru ušleháme sníh a lehce vmícháme ořechy, rozinky a nakonec kostičky rohlíků. Na pečící papír děláme lžičkou malé hromádky a pečeme (spíš sušíme) v předehřáté troubě na 50-70°C podle trouby. Jednu zkusíme, zda je i uvnitř upečená. Troubu necháme během pečení pootevřenou.

Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Sněhové pusinky

Recepty
Motto

Chrástí vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.