Recepty > moučníky a dezerty > chrástí
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 bílků, 400g cukru krystal, 150g nasekaných vlašských ořechů, 150g rozinek, 5-6 rohlíků (čerstvé nebo i z předešlého dne)
Recept na přípravu:
Rozinky nakrájíme, rohlíky nakrájíme na drobné kostičky. Z bílků a cukru ušleháme sníh a lehce vmícháme ořechy, rozinky a nakonec kostičky rohlíků. Na pečící papír děláme lžičkou malé hromádky a pečeme (spíš sušíme) v předehřáté troubě na 50-70°C podle trouby. Jednu zkusíme, zda je i uvnitř upečená. Troubu necháme během pečení pootevřenou.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s rybízem pečeme při 170 °C.
Recepty na vánoční cukroví různého druhu.
Recept na linecké cukroví s vykrojeným středem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů necháme "uzrát".
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Jahodové řezy s želatinou můžeme dozdobit šlehačkou.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Kokosové pusinky ozdobíme čokoládovou polevou.
Plněné čokoládové košíčky, vánoční cukroví.
Sněhové pusinky
Chrástí vykouzlí na stole lahodnou chuť.