Recepty

Recepty > polévky > chřestová polévka s bramborem

Chřestová polévka s bramborem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g chřestu, sůl, špetka cukru, 400 g nových brambor, 40 g prouzeného prorostlého špeku, 125 ml smetany, bílý pepř, lžíčka citrónové šťávy, svazeček petržele nebo kerblíku

Recept na přípravu:

Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Slupky a konce vaříme asi 10 minut v osolené a ocukrované vodě. Chřest nakrájíme na malé kousky. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, špek pokrájíme také na drobné kostičky. Chřest necháme okapat a vývar ponecháme. Vaříme ve vývaru ještě 12 minut. Vmícháme ušlehanou šlehačku, přidáme pepř, sůl, citónovou šťávu, chřest ve směsi necháme vařit. Rozpustíme špek na tuku do křupava. Zeleninu (petržel nebo kerblík) omyjeme a nakrájíme a před podáním přidáme do polévky.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou a bramborem dochucená majoránkou.
Bramboračka s houbami dochucená drceným kmínem.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Polévka z chřestu kterou zjemníme cukrem.
Zelňačka s klobásou s kysanou smetanou.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Chřestová polévka ze sterilovaného chřestu

Recepty
Motto

Chřestová polévka s bramborem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.