Recepty > polévky > chřestová polévka s krutony
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g chřestu, 1 cibule, 1 kedlubna, kousek zázvoru, 2 lžičky instantní jíšky, 1 vanička bujonu, 2 krajíčky chleba, olej nebo sádlo
Recept na přípravu:
Spodní díly chřestu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájený chřest, na kousky nakrájenou kedlubnu a zázvor, také nakrájený na malé kousky. Vše společně restujeme asi deset minut, poté zalijeme vařící vodou, přidáme bujon a vaříme dalších deset minut. Rozmixujeme a přidáme jíšku. Chléb nakrájíme a na rozehřátém oleji osmažíme.
Další recepty:
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Dip z lilku podáváme s libanonským chlebem.
Jemná cibulačka s kmínem.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Uzená fazolová polévka s párkem nebo klobásou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Kuřecí vývar s drobením přidáme obrané maso nakrájené na malé kousky.
Chřestová omáčka podlitá sojovým mlékem.
Polévka česnečka
Ochutnejte recept chřestová polévka s krutony.