Recepty > polévky > chřestová polévka s mlékem a žloutkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
25 dkg chřestu, 1 litr vody nebo vývaru, 5 dkg másla a 5 dkg mouky, 1 dkg soli, 1/8 litru mléka, 1 žloutek
Recept na přípravu:
Chřest svážeme a vložíme do osolené vařící vody. Když je téměř měkký, vyjmeme jej a vývar zahustíme světlou jíškou z tuku a mouky. Jíšku dobře povaříme a do polévky přidáme chřest nakrájený na kratší kousky. Vmícháme žloutek dobře rozmíchaný v mléce. Mléko v polévce prohřejeme, ale už nevaříme.
Další recepty:
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Žampionová polévka se zeleninou s kostičkami rohlíku.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Dršťková polévka z ovesných vloček s česnekem a mrkví.
Fazolačka z bílých fazolí a špetkou majoránky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Krémová chřestová polévka
Chřestová polévka s mlékem a žloutkem přináší na talíře svoji chuť.