Recepty

Recepty > polévky > chřestová polévka z bílého chřestu

Chřestová polévka z bílého chřestu

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 g bílého chřestu, sůl, mletý bílý pepř, několik lístků tymiánu

Recept na přípravu:

Rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme si světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bílý chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé konce a zbytek důkladně oloupeme škrabkou. Do hrnce vložíme očištěný chřest, zalijeme vodou, mírně osolíme a asi 10 minut povaříme. Vývar scedíme ke studené jíšce a důkladně promícháme. Z uvařeného chřestu odkrájíme hlavičky. Zbytek nakrájíme na kousky, vložíme do polévky a vše společně asi 15 minut vaříme. Poté polévku rozmixujeme, vložíme do ní odložené hlavičky chřestu a dosolíme opepříme. Při podávání na talíři polévku ozdobíme několika lístky čerstvého tymiánu.

Další recepty:
Kapustová polévka z vývaru.
Kroupová česnečka s nadrobno rozsekanou petrželkou.
Krémová bramboračka s tuhou šlehačku.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Krémová česnečka z mléka.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Kapustová poléva s rýží kterou dochutíme rozmačkaným česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbová kulajda s koprem a vajíčkem.
Bílá polévka z králíka dochucená lžicí octa.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Polévka z chřestu

Recepty
Motto

Chřestová polévka z bílého chřestu přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.