Recepty

Recepty > polévky > chřestová polévka z chřestu

Chřestová polévka z chřestu recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vody, 250 g chřestu, 3 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 1/2 muškátového ořechu, 2 dl smetany, 1 žloutek, sůl

Recept na přípravu:

Očištěný a opraný chřest vložíme do osolené vařící vody. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, rozředíme ji trochou vody, přidáme do polévky a povaříme chřest do měkka. Nakonec přidáme postrouhaný muškátový ořech a smetanu, v níž jsme rozkvedlali žloutek a odstavíme, už nevaříme. Pokud máme chřest konzervovaný, přilijeme i vodu z konzervy a chřest v polévce povaříme.

Další recepty:
Hovězí Eintopf povaříme a podáváme.
Chřestová omáčka z chřestu.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Hrachová polévka ze sáčku s pokrájenou uzeninou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Kyselá houbová omáčka s kouskem másla.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Krémová chřestová polévka do které přidáme přidáme kousky vychlazeného másla.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Chřestová polévka

Recepty
Motto

Chřestová polévka z chřestu přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.