Recepty > polévky > chřestová polévka ze sterilovaného chřestu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 konzerva sterilovaného chřestu, 250 g krabího masa, 1,5 litru kuřecího vývaru, sůl, Glutasol, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 vaječné bílky, 1 lžička máčeného škrobu, petrželová nať, 1 lžíče dezertního vína
Recept na přípravu:
Do osoleného vývaru zavaříme na malé kousky nakrájené krabí maso i s nálevem, mletý pepř, Glutasol a dezertní víno. Zahustíme máčeným škrobem, vmícháme rozšlehané bílky a překrájený chřest. Zdobíme jemně nasekanou petrželkou. Ihned podáváme.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Chřestová polévka
Ochutnejte recept chřestová polévka ze sterilovaného chřestu.